Aandeel groeit nog steeds
Kwart van bier van Belgische Brouwerij Dupont nu biologisch
De brouwerij is van oorsprong bekend om het echte Seizoensbier met een bitterheid in het bier. In tegenstelling tot de veel 'scherpe', bittere bieren die nu in de VS worden gemaakt, zijn deze bieren bitter maar toch zacht van smaak.
Sinds 1990 heeft de brouwerij, met nu zeventien medewerkers in dienst, naast de nog steeds goedlopende bieren ook een biologische bierlijn ontwikkeld. Momenteel is 25 procent van de totale bierproductie van 14.000 hectoliter al biologisch bier en dit aandeel groeit nog steeds. Tot het assortiment behoren 'Moinette biologique', een biologisch Lagebier en biologisch honingbier.
"In deze brouwerij is net als bij trappistenbrouwers de ambacht en traditie heel belangrijk. Dupont heeft hele mooie bieren met een historisch verhaal. Het is mooi om hiervoor te kunnen werken", vertelt Gust Simons.
Jaarlijks bezoeken ruim 30.000 mensen de brouwerij. Een behoorlijk aantal, gekeken naar hoe groot de productiecapaciteit van de brouwerij is.
Klik hier voor meer informatie.
Bron: Bier.blog