Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aandeel groeit nog steeds

Kwart van bier van Belgische Brouwerij Dupont nu biologisch

Brouwerij Dupont in het Zuid-Belgische plaatsje Tourpes in Walloniƫ heeft inmiddels al twintig jaar ervaring met het brouwen van biologisch bier. De brouwerij staat onder leiding van Gust Simons, hij is commercieel directeur.

De brouwerij is van oorsprong bekend om het echte Seizoensbier met een bitterheid in het bier. In tegenstelling tot de veel 'scherpe', bittere bieren die nu in de VS worden gemaakt, zijn deze bieren bitter maar toch zacht van smaak.

Sinds 1990 heeft de brouwerij, met nu zeventien medewerkers in dienst, naast de nog steeds goedlopende bieren ook een biologische bierlijn ontwikkeld. Momenteel is 25 procent van de totale bierproductie van 14.000 hectoliter al biologisch bier en dit aandeel groeit nog steeds. Tot het assortiment behoren 'Moinette biologique', een biologisch Lagebier en biologisch honingbier.



"In deze brouwerij is net als bij trappistenbrouwers de ambacht en traditie heel belangrijk. Dupont heeft hele mooie bieren met een historisch verhaal. Het is mooi om hiervoor te kunnen werken", vertelt Gust Simons.

Jaarlijks bezoeken ruim 30.000 mensen de brouwerij. Een behoorlijk aantal, gekeken naar hoe groot de productiecapaciteit van de brouwerij is.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Bier.blog
Publicatiedatum: