Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Studie van University of Georgia:

'Salmonella komt veel minder voor in biologische kip'

Volgens een nieuwe studie van de University of Georgia is biologische kip niet alleen gezonder, maar is het ook veiliger. Salmonella komt minder voor op biologische boerderijen dan op conventionele boerderijen. Dit zegt Walid Alali, hij is assistent-professor aan het 'College of Agriculture and Environmental Sciences'.

Voor het onderzoek zijn zeven boerderijen in Georgia bezocht, vier conventionele en drie biologische bedrijven. Uit het onderzoek blijkt dat biologische kippen gezonder zijn dan hun conventionele tegenhangers.

"Wanneer er minder kippen zijn, verspreidt de salmonella ook minder snel." Op de biologische boerderijen hebben meer ruimte. "Ook bevatten biologische diervoeders zelden salmonella, terwijl conventionele voedermiddelen er vol van zitten."

Salmonella komt voor bij meer dan 140.000 Amerikanen, volgens de centra voor 'Disease Control and Prevention'.

Voor zijn onderzoek heeft Alali de uitwerpselen, het voer en watermonsters gebruikt. Hij kwam erachter dat kippen van biologische bedrijven een percentage van 4,3 procent aan salmonellaprevalentie hadden. Bij conventionele kippen ging dit om 28,8 procent - bijna zeven keer meer.

Voor de biologische bedrijven is de onderzoeker uitgeweken naar Noord-Carolina, omdat er geen USDA-gecertificeerde biologische bedrijven in Georgia zijn.