Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chocolade van Ingrid wint proeverij op BioFach

Om biologische chocolade uit Afrika te promoten heeft op het Afrika Paviljoen tijdens de BioFach een chocoladeproeverij plaatsgevonden. Initiatiefnemer was het Louis Bolk Instituut, zij gaven de Afrikaanse cacaoproducenten de kans om met potentiƫle afnemers in contact te komen. Zes chocolades van zes verschillende producenten namen deel:

  • Blanxart met een 82 procent 'single origin cocoa' uit Congo
  • Barry Callebaut met een 65 procent 'single origin' uit Madagascar
  • Ingrid's met een 70 procent 'single origin' uit Ghana
  • Choco Revo met een 'single origin' uit Ghana
  • Choco Revo met een 'single origin' uit Madagascar
  • Origin beans chocolate met een '70 procent 'single origin' uit Congo

Gedurende drie dagen konden bezoekers proeven. Klik hier om het eerdere verslag van de proeverij te lezen. In totaal hebben veertig mensen hieraan meegedaan, waaronder vijftien professionals. De proevers kregen vragen over de aroma's, het uiterlijk van de chocolade, hoe het smelt in de mond en hoe de nasmaak is.

Hieruit kwamen de volgende scores:
  • Blanxart: 156
  • Barry Callebaut: 126
  • Choco Revo: 109
  • Ingrid: 171
  • Theo Chocolate: 144
  • Origin Beans: 160

Helaas is de chocolade van Ingrid niet op de markt verkrijgbaar. Het werd enkel geproduceerd voor de proeverij op de BioFach.



Voor meer informatie:
Sonja Copijn
Internationaal adviseur duurzame landbouw
Louis Bolk Instituut
Hoofdstraat 24
3972 LA Driebergen
[email protected]
www.louisbolk.org
Publicatiedatum: