- Blanxart met een 82 procent 'single origin cocoa' uit Congo
- Barry Callebaut met een 65 procent 'single origin' uit Madagascar
- Ingrid's met een 70 procent 'single origin' uit Ghana
- Choco Revo met een 'single origin' uit Ghana
- Choco Revo met een 'single origin' uit Madagascar
- Origin beans chocolate met een '70 procent 'single origin' uit Congo
Gedurende drie dagen konden bezoekers proeven. Klik hier om het eerdere verslag van de proeverij te lezen. In totaal hebben veertig mensen hieraan meegedaan, waaronder vijftien professionals. De proevers kregen vragen over de aroma's, het uiterlijk van de chocolade, hoe het smelt in de mond en hoe de nasmaak is.
Hieruit kwamen de volgende scores:
- Blanxart: 156
- Barry Callebaut: 126
- Choco Revo: 109
- Ingrid: 171
- Theo Chocolate: 144
- Origin Beans: 160
Helaas is de chocolade van Ingrid niet op de markt verkrijgbaar. Het werd enkel geproduceerd voor de proeverij op de BioFach.
Voor meer informatie:
Sonja Copijn
Internationaal adviseur duurzame landbouw
Louis Bolk Instituut
Hoofdstraat 24
3972 LA Driebergen
[email protected]
www.louisbolk.org