Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stamppotje blijft groeien, sinds dit jaar veel biologische stamppotten

In tegenstelling tot concurrent Stamppot to go gaat het de to-go-formule Stamppotje wel voor de wind. "In februari zijn mensen al stamppot moe."

Edwin de Koeijer zegt vrijdag in Het Financieele Dagblad dat hij zijn Stamppotje-concept dit jaar landelijk gaat uitrollen. Volgens De Koeijer is er een belangrijk onderscheidt tussen zijn formule en die van Stamppot to go. "Stamppotje werkt omdat we in de zomer IJscuypje zijn en dan alleen ijs verkopen. Het is onmogelijk het hele jaar op stamppot te teren."

Faillissement

Vorige week vroeg Stamppot to go faillissement aan. Ondernemer Björn Six geeft toe dat je het met alleen stamppot niet redt. “In februari zijn mensen al stamppot moe. Dat hebben we verkeerd ingeschat.” Ook was de locatie van de hoofdvestiging aan de Nobelstraat in Utrecht verkeerd gekozen en was de eerste investering in het pand en een kassasysteem te hoog gegrepen, zegt Six nu.

Omzet

Stamppotje is ontstaan vanuit het zomerconcept IJscuypje. Het bedrijf is gegroeid naar vier eigen winkels en twee franchisers. Oprichter De Koeijer ziet ruimte voor veertig winkels in het hele land. Hijzelf adviseert en een van zijn franchisers zorgt voor de uitrol. In 2011 openen nieuwe vestigingen in Amsterdam en Haarlem. Stamppotje verkoopt sinds dit jaar vooral biologische stamppotten. De omzet klom hierdoor met 15 procent tot 100 duizend euro per winkel. In het ijsseizoen halen dezelfde vestigingen zo'n 250 duizend euro omzet.

Bron: Out-of-home Shops

Publicatiedatum: