Biologisch
Op de totale besteding op de hoeve is elf procent van biologische origine. Dit is beduidend hoger dan het gemiddelde marktaandeel van biologische voeding (1,8 procent). Voor zuivel loopt het bio-aandeel op de hoeve zelfs op tot zestien procent.Martkaandeel
In het algemeen neemt hoeveverkoop slechts 0,42 procent in van de totale voedingsomzet. In Vlaanderen is de hoeve met een marktaandeel van 0,57 procent iets belangrijker als verkooppunt. Per categorie zijn er wel grote verschillen. Zo haalt de hoeve voor aardappelen het hoogste marktaandeel binnen de totale distributie, namelijk 4,2 procent. In Vlaanderen is dit zelfs zes procent. Eieren komen op de tweede plaats met een aandeel van 3,2 procent, dat weliswaar daalt. Nadien volgen groenten en fruit met elk 1,3 procent.Zo'n 17 procent van de Belgische gezinnen kocht in 2010 minstens één keer voedingsproducten op de hoeve. In Vlaanderen kopen gevoelig meer mensen op de hoeve, namelijk 21 op honderd.
Bron: VILT