Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-kippenboer draait overuren voor de paasdagen

Volgens het Productschap Pluimvee en Eieren eten we in Nederland tijdens de paasdagen gemiddeld twee eieren per persoon. Normaal verorberen we dat aantal per week. Tijdens de paasdagen gaan er dan ook een kleine 32 miljoen eieren doorheen. Voor pluimveebedrijven is het dan ook flink aanpoten.

Op biologische boerderij de Boderie in Albergen moeten de dozen met de hand gevuld worden. Het voordeel van een bedrijf met kippen is volgens Lansink wel dat ze altijd dezelfde hoeveelheid eieren leggen. Het verschil met Pasen is alleen de bestemming van de eieren. Rond Pasen eindigen meer eieren dan normaal bij particulieren in een pannetje. Volgens boer Lansink is het op zich niet drukker dan normaal maar maken ze overuren in verband met de extra handelingen die ze moeten doen omdat de eieren met de hand gesorteerd moeten worden wat arbeidsintensiever is.



Boer Lansink verwerkt momenteel 6.000 eieren per dag, allemaal met de hand. Bekijk hier het filmpje.

Bron: RTV Oost
Publicatiedatum: