Nadat de directrice het geheime recept van de Zonnepit toegelicht had, heeft Hanneke de Boer van Skal het certificaat aan leerling Nathan uitgereikt. De Zonnepit wordt gerund door acht leerlingen van de Zonnehuisschool. De leerlingen hebben een ontwikkelingsstoornis en koken onder leiding van een arbeidstrainer en kok.

Hanneke de Boer overhandigde het certificaat aan leerling Nathan Salakory
"Het was erg leuk, alle leerlingen waren aanwezig bij de uitreiking. Zij zijn het kloppend hart van het restaurant, zij staan de hele dag in de keuken om de lekkerste maaltijden te bereiden voor medewerkers en bezoekers van Zonnehuizen."
Op dit moment ligt het certificeringsniveau op zestig procent, dit had volgens Sophia al gemakkelijk tachtig procent kunnen zijn. "Het percentage voor het brood lag bijvoorbeeld op 78 procent, dit haalde het eigenlijk onnodig omlaag."
Samen met Olivier van der Staal besloot Sophia het restaurant met biologische voeding een boost te geven. Voorheen werd er helemaal niks met bio gedaan. "We hebben het compleet omgegooid, sindsdien werken we alleen met verse en biologische producten.
Ze is blij dat de leerlingen haar idee zo goed opgepikt hebben. "Toen we aan het certificeringsproces begonnen was het allemaal nog heel abstract. Na verloop van tijd werden ze heel enthousiast en besloten we er helemaal voor te gaan. De prestatiedrang is erg mooi om te zien!"
De reacties van de restaurantbezoekers zijn volgens Sophia erg positief. Dagelijks komen zo'n tachtig mensen eten, zij nemen vaak ook relaties mee.