Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Drie nieuwe grillsauzen en -kruiden

Smaakgeheimen heeft lentekriebels

Het begon allemaal in restaurant De Zoete Inval, midden op de Bourgondische markt van het Brabantse dorpje Eersel. In 1998 is daar in de keuken de Kempische dressing en kruidenmix tot stand gekomen. De Cartierheide met haar geweldige paarse gloed was voor restauranteigenaren Adrie en Miriam van der Loo een inspiratiebron. Chef-kok Miriam had schriften vol recepten, in de kantlijn werd het commentaar van de gasten geschreven. Op deze manier ontstonden in de loop der jaren verschillende recepturen. 

Adrie en Miriam

Nooit werden er advertenties geplaatst, de mensen kwamen gewoon met lege bakjes naar het restaurant en gingen met Kempische dressing, kruiden, pesto, tapenades, chutneys, kaasdippers en ander producten naar huis, zodat er thuis ook gekookt kon worden met de trucs van het restaurant. De smaakmakers waren zo geliefd dat Miriam en Adrie op het idee kwamen om ze in consumentverpakkingen uit te brengen, onder de naam Smaakgeheimen.


Maatschappelijk verantwoorde producten

De recepturen zijn verfijnd door onder andere Neerlands enige smaakprofessor Peter Klosse en meester-kok Riny van den Oord. Deze samenwerking leidde tot een geweldig verkoopkanaal, zeker niet onbelangrijk voor een streekproduct. Voor het etiketteren van de potjes wordt Smaakgeheimen ondersteund door een sociale werkplaats in Bladel.

100% natuurlijk en toch 18 maanden houdbaar

Alle Smaakgeheimen zijn met 100 procent natuurlijke producten bereid. Onnatuurlijke geur-, kleur-, en smaakstoffen komen in het woordenboek van Smaakgeheimen niet voor en toch hebben alle producten een houdbaarheidsdatum van 18 maanden. We conserveren op natuurlijke basis met onder andere kruiden. Hoe? Dat is het geheim van de chef-kok.


Glutenvrije smaakmakers

Naast het HACCP-certificaat draagt Smaakgeheimen vanaf september 2010 ook de toevoeging 'glutenvrij producent'. Een waardevol gegeven, want steeds meer mensen melden vage tot ernstige klachten na het eten van gluten, Smaakgeheimen-kok Miriam heeft van dichtbij gezien hoe lastig dat is. In hun voormalige restaurant De Zoete Inval kwam de familie Jansen. Een bakkersfamilie en uitgerekend in die familie leiden zoon en dochter Ilona en Jasper aan een glutenintolerantie.


Onbezorgd uit eten

Ilona Jansen vertelt hoe vermoeiend het is om alle etiketten af te struinen, om maar niet te spreken van uit eten gaan. Haar vader kan als bakker natuurlijk wel glutenvrij brood en gebak maken, maar buiten de deur eten was een crime. Gelukkig was Miriam wel in voor het aanscherpen van haar keukenbrigade. Voor mensen met een allergie wordt glutenvrij gekookt. Miriam vertelt hoe de familie helemaal in hun nopjes zat te eten: "Het treft niet alleen de mensen met een allergie maar ook hun familieleden, vrienden en tafelgenoten. Met de smaakmakers van Smaakgeheimen kunnen ook mensen met een glutenallergie volop genieten."


Nieuw in het assortiment

Ja, de eerste zonnestralen schijnen al op de barbecue en grill, een perfecte timing om de nieuwe sauzen en kruiden te introduceren. Smaakgeheimen heeft 3 nieuwe grillsauzen, Sweet-Chili, Teriyaki en Smokey-Bacon. Samen met de nieuwe Smaakgeheimen grillkruiden voor vlees-, vis en kip de perfecte smaakmakers voor uw barbecue, grill of gourmet.



Heel veel kookplezier!

Voor meer informatie: www.smaakgeheimen.nl
Publicatiedatum: