Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van 14 tot en met 20 november

Fairtrade Restaurant Week wordt Puur Restaurant Week

De Puur Restaurant Week, voorheen de Fairtrade Restaurant Week, is van maandag 14 tot en met zondag 20 november.

De Fairtrade Restaurant Week vond al twee keer plaats, in 2009 en 2010. Vanaf dit jaar heet deze dus Puur Restaurant Week. De week is een initiatief van Puur! uit eten, de culinaire gids over duurzaamheid, en Stichting Max Havelaar, verantwoordelijk voor het fairtrade-keurmerk.

Restaurants kunnen er gratis aan meedoen door een driegangenmenu te serveren met biologische, duurzame en fairtrade-ingrediƫnten.

Criteria

De organisatie gaat dit jaar wel meer(dere) duurzaamheidscriteria aan de restaurants stellen. Dit sluit aan bij de filosofie van Puur! uit eten, dat zich richt op verbreding van duurzaamheid in de horeca aan de hand van de pijlers biologische (streek)producten, duurzame vis en fairtrade.

De website van de Puur Restaurantweek is momenteel nog in ontwikkeling. De organisatie is al wel te volgen op Twitter en Facebook.

Bron: Horeca Entree

Publicatiedatum: