Soort olijf en smaak
De voor deze olie gebruikte olijven zijn de lokaal gecultiveerde Nocellara olijven. Ze geven een ronde evenwichtige maar fruitige smaak met een licht peperige afdronk aan deze groen gele olie. De lage zuurgraad (0,4 procent) bevestigt de hoge kwaliteit van het product.Toepassing
Door het fruitige karakter is deze olie zeer geschikt voor gegrilde vis, pizza's, gemengde salades en lunchgerechten zoals salade nicoise en salade met tomaat, basilicum en mozzarella.Merk en afkomst
De boerderij van Salvatore Diliberto staat in Serradifalco, midden op Sicilië. Salvatore, hij lijkt op Pavarotti en hij houdt zichtbaar van pasta, is de kleinzoon van de oprichter en begrijpelijk trots op zijn product en landgoed. Net als zijn grootvader heeft hij passie voor zijn Extra Virgin olijfolie van grote kwaliteit. Het bedrijf is gecertificeerd als 'agricultura biologica'.Op een hoogte van 600 meter boven de zeespiegel zijn de klimatologische omstandigheden perfect voor prachtige oogsten. Om te garanderen dat de olijven in zijn geheel en niet beschadigd worden geoogst, gebeurt dit met de hand, waarna ze binnen 12 uur worden gewassen en direct verwerkt tot olie. Olijven die op de grond zijn gevallen moeten daar blijven liggen. Daarna wordt de tot olie verwerkte olijven opgeslagen in grote geconditioneerde (18 °C) tanks tot het wordt gebotteld en verscheept naar klanten en consumenten.
Voor meer informatie:
Interesse om deze olijfolie te verkopen? Bel dan met Matthijs Smits 0317 615 563 of mail naar [email protected].