Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Portugese studenten ontwikkelen ham van bio-groenten

Drie Portugese studenten die in het derde jaar van de opleiding 'Food Engineering' van l'Institut Polytechnique de Viana do Castelo (IPVC) zitten, hebben een ham van groenten ontwikkeld. Ana Catarina Magalhães, José Renato Faria en Rosa Alves geven aan dat het product ontworpen is voor vegetariërs en dat de textuur heel dichtbij echte ham komt.

Groenten uit de biologische landbouw zijn de basis voor de ham. De groenten zijn eerst matig gekookt, gepasteuriseerd en vervolgens afgekoeld. Hierdoor kon het toevoegen van conserveringsmiddelen en kleurstoffen vermeden worden. Vervolgens is de ham tijdens een gecontroleerde periode gerijpt.

Het product mag deelnemen aan de technologische innovatiewedstrijd tijdens de 'Alimentaria & Horexpo 2011' in Portugal. Deze vindt plaats van 27 tot en met 30 maart.



Publicatiedatum: