La Alternativa heeft haar guacamole onlangs ook op de Duitse markt geïntroduceerd. Dit gebeurt net als met de thee via Dennree. "Dit is in korte tijd al een groot succes. We liggen in bijna alle biologische winkels."
Ze vertelt dat ook vanuit de horeca steeds meer vraag komt naar de guacamole. Hiervoor wordt overigens geen nieuwe verpakking ontwikkeld.

Ontwikkeling
Kahita's man heeft een belangrijke rol gespeeld bij de productontwikkeling. Hij is Mexicaans en wilde iets bijzonders doen met avocado's. "Dit is een heel gezond product en dat vinden we binnen ons bedrijf heel belangrijk. Het past dus erg goed bij La Alternativa." De guacamole wordt in een fabriek in Mexico geproduceerd en wordt met containers tegelijk aangeleverd.De ontwikkeling van de biologische guacamole werd mogelijk toen hij het bestaan van speciale druktanks ontdekte. Hierdoor wordt de guacamole gepasteuriseerd en is het product tot veertig dagen houdbaar.

Kahita (rechts) met een deel van het thee-assortiment van La Alternativa
Verpakking
In eerste instantie zat de guacamole in een verpakking van 230 gram, dit bleek echter te groot. Daarom is er nu een verpakking van 170 gram op de markt gekomen. "Een bijkomend voordeel is dat de prijs hierdoor ook omlaag kon."Voor meer informatie:
Kahita Shilo
La Alternativa
Herengracht 574
1017 CJ Amsterdam
020 420 2320
[email protected]
www.la-alternativa.com