Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zaterdag het Grote Vlees Debat in Amsterdam

Op zaterdag 19 maart discussiëren jonge professionals uit de vleesproductieketen met opiniemakers over de toekomst van vlees tijdens het Grote Vlees Debat in Amsterdam. De productie en consumptie van dierlijke eiwitten dragen sterk bij aan grote, mondiale problemen voor mens, dier en milieu. Steeds meer mensen en experts zijn het erover eens: er moet iets veranderen aan onze manier van vlees produceren en consumeren. Tijdens het Grote Vlees Debat op het Food Film Festival gaan professionals en opiniemakers in discussie: wat moet er veranderen en hoe?

Met onder andere:
  • Tofik Dibi (Tweede Kamerlid voor GroenLinks)
  • Lisette Kreischer (VeggieRose en Veggie in Pumps)
  • Jaap Korteweg (De Vegetarische Slager)
  • Paul Jansen (vleesbedrijf VION)
  • Kimo van Dijk (Universiteit van Wageningen)

Waarom?

Door groeiende welvaart wereldwijd neemt de consumptie van dierlijke eiwitten (vlees, zuivel, eieren) sterk toe. In opkomende economieën zal de komende jaren veel meer dierlijk eiwit geconsumeerd worden, maar in het Westen lopen we tegen de grenzen van het systeem aan. Er zijn problemen op het gebied van dierenwelzijn, CO2 uitstoot, milieuvervuiling, verdeling van grond en voedsel, en gezondheidsrisico's.

Verandering

Het Food Film Festival is een initiatief van de Youth Food Movement. De Youth Food Movement is een netwerk van jonge consumenten en professionals. Wij denken dat verandering op het gebied van voedselproductie en voedselconsumptie teweeg kan worden gebracht door (jonge) mensen meer bij hun voedsel te betrekken.

Het Grote Vlees debat

Op zaterdag 19 maart gaan jonge professionals uit de vleesproductie (boer, verwerkende industrie en retail) met elkaar in debat over realistische oplossingen onder leiding van debatleider Ruben Maes. Vanuit hun eigen expertise reageren andere stakeholders uit onder andere wetenschap, milieuorganisaties en politiek op hun ideeën. Wat gebeurt er in de vleesproductieketen? Wat kan, en móet er veranderen? Het publiek wordt uitgedaagd een eigen visie te vormen. Naast het debat bevat het programma onder andere de Vleespubquiz, een column van hard//hoofd schrijfster Hiske Versprille, een voedselmonoloog van Emma Bruns (NRC.Next) en hapjes van de Vegetarische Slager.

Waar: Zaterdag 19 maart - 16:15 - 17:45 (inloop vanaf 16:00 uur)
Wanneer: Studio/K, Timorplein 62, 1094 CC Amsterdam
Toegang: Gratis
Publicatiedatum: