De zuivelproducten worden afgezet op de institutionele markt, onder meer bij ziekenhuizen, universiteiten, catering en horeca. De prijzen zijn door lagere marges zo scherp mogelijk. Het draait om direct contact met de afnemers. "Alles gebeurt op klantniveau, we gaan voor langdurige relaties."

Syb Velink en Herman van Grondelle
De melk is afkomstig van twee bedrijven, namelijk Vecozuivel en Weerribben. Herman is onder de indruk van de investeringen die Weerribbenzuivel heeft gedaan, ze hebben bijvoorbeeld nu een bekermachine die goed van pas komt, aangezien dit soort verpakkingen erg geliefd zijn onder de klanten van Natuurzuivel Midden-Nederland.
De biologische zuivelproducten zijn voor veel instellingen helaas nog te duur. "De mensen op de vloer zijn vaak overtuigd, maar het is natuurlijk belangrijk om juist het management te overtuigen", licht Herman toe. "Biologisch is voor hen nog niet logisch, daarom trek ik er tijd voor uit om de voordelen aan hen uit te leggen", aldus Syb.
Educatie is sowieso een belangrijk aandachtspunt. Herman geeft Amsterdam als voorbeeld. "Daar leven circa 177 verschillende nationaliteiten, veel kinderen weten niet eens waar de melk vandaan komt."

Nieuwe webshop
De mannen zitten duidelijk niet stil. Syb is momenteel druk met de ontwikkeling van de webshop. Ook denken ze aan een assortimentsuitbreiding. Herman sluit niet uit dat er in de toekomst vleeswaren en groenten bij zullen komen. Ook denken ze aan flesjes biologische zuivel, deze zijn praktischer in gebruik voor traffics en catering.Voor meer informatie:
Syb Velink
06 12988368
[email protected]
Herman van Grondelle
06 13932454
[email protected]
www.natuur-zuivel.nl