Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Onder meer aardbeien en diepgevroren rozenbottel

Servische fruitverwerker Zadrugar breidt bio-assortiment uit

Zadrugar, de grootste producent van biologische frambozen in Servië, is druk met het bouwen van een nieuwe productielocatie. Het bedrijf hoopt de bouw af te ronden voor de oogstperiode van volgend jaar. De productielocatie zal gevestigd worden naast de bestaande hoofdfabriek in Ljubovija.

Volgens John Walker van Zadrugar, is de biologische productie momenteel goed voor 30 procent van de totale diepgevroren verwerkte fruitproductie. Na deze uitbreiding hoopt het bedrijf een niveau van 50 procent te bereiken, aangezien er meer opslagruimte beschikbaar komt voor biologisch gecertificeerd fruit in de bestaande fabriek.

Het biologisch assortiment zal ook worden uitgebreid met wilde bramen, wilde blauwe bessen, aardbeien, diepgevroren aardbeien en diepgevroren rozenbottel.

Walker vertelt dat de Servische biologische markt nog tijd nodig heeft om te ontwikkelen. Dat is deels te wijten aan het feit dat de lokale regelgeving nog niet helemaal gelijkwaardig is met de Europese biologische regelgeving.