Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: bio-junior-koks ontvangen certificaat

Acht leerlingen van een Duitse koksopleiding hebben in München het certificaat 'Bio-Junior Koch' uitgereikt gekregen. De jonge koks kregen dit als beloning voor hun verworven kennis over biologische koken. Om dit te vieren hebben zij voor hun leerkrachten en ouders een buffet klaargemaakt met producten vand e beste biologische kwaliteit.

De acht maanden durende opleiding is drie jaar geleden door Bioland in het leven geroepen. Op de door Bioland gecertificeerde biologische kookschool doen de leerlingen praktische ervaring op, en de bijbehorende bio-kantine en het 'Biotestaurant' worden druk bezocht.

Elk deel van de opleiding is afgesloten met een theoretisch examen. "Het is erg leuk om jonge chef-koks bekend te maken met biologisch. Veel van de leerlingen gaan hierna aanvullende opleidingen doen of worden actief op biologische landbouwbedrijven", zegt Sonja Grundnig van Bioland.

Sonja merkt dat steeds meer bedrijven in de out-of-home-markt biologisch voedsel gebruiken. Bioland adviseert deze bedrijven, helpt bij het zoeken van leveranciers en voorziet ze van scholings- en voorlichtingsmateriaal.