Meer dan 28 jaar geleden heeft Hirshberg een biologische landbouwschool met zeven koeien getransformeerd in een bedrijf dat inmiddels een jaarlijkse omzet van 360 miljoen dollar draait.
Hij zegt dat hij uit noodzaak ondernemer is geworden, de federale subsidie voor zijn biologische landbouwschool werd namelijk geschrapt. "Bedrijven zitten vandaag de dag in een soortgelijke situatie, waarin ze zich moeten aanpassen aan duurzame groene praktijken of geconfronteerd worden met snel stijgende operationele kosten."

Volgens hem hoeft dit niet per se een slechte zaak te zijn. Biologisch voedsel is nu een industrie van 26,8 miljard dollar en is de afgelopen jaren steeds enorm gegroeid. Hirshberg ziet dan ook 'geen wolkje aan de lucht' voor de industrie. Biologisch makt nu voor ongeveer 4 procent deel uit van de jaarlijks verkochte voeding in de VS, Hirshberg verwacht dat dit in de nabije toekomst tot boven tien procent zal gaan stijgen.
Volgens hem is de biologische industrie ten opzichte van de conventionele voedingsmiddelenindustrie minder getroffen door de recessie, omdat de prijzen die biologische boeren voor grondstoffen betalen niet geïndexeerd zijn tegen federale grondstoffenprijzen.
Hirshberg voorspelt dat de biologische voedingsmiddelenindustrie en andere groene sectoren tot ver in de toekomst werkgelegenheid en kansen voor ondernemers blijven creëren.