Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fastfoodrestaurant Eat2Be eerste met 100% bio-certificaat

Het eerste restaurant met het EKO-keurmerk Horeca dat volledig van biologische ingrediƫnten gebruik maakt, is een feit. Controle-organisatie Skal overhandigde gisteren het 100% bio-certificaat aan fastfoodrestaurant Eat2Be in Groningen.

Door de 100%-certificering weten de gasten dat alles biologisch is wat ze opgediend krijgen. Natuurlijk moet de horeca-ondernemer meer moeite doen om aan biologische ingrediƫnten te komen, maar daar kan het bedrijf bij de menusamenstelling rekening mee houden. "Skal hield 100% biologische horeca aanvankelijk niet voor mogelijk maar Eat2Be wist ons te overtuigen van het tegendeel", aldus inspecteur Hanneke de Boer.

40, 60, 80 of 100%

Tot nu toe waren restaurants alleen gecertificeerd voor een minimum percentage biologische inkoopwaarde, respectievelijk 40, 60 en 80%. Na enige tijd ontstond ook vraag naar 100%. Dit bleek binnen het bestaande certificeringsprogramma van Skal aantoonbaar en goed controleerbaar te zijn.

Vrijwillig

Het gebruik van de term 'biologisch' is in de horeca niet wettelijk beschermd. Om de horeca toch de mogelijkheid te bieden zich als bio-onderneming te onderscheiden, introduceerde Skal begin 2010 een certificeringsprogramma op basis van percentage biologische inkoopwaarde.

Skal

In Nederland is Skal aangewezen door het ministerie van EL&I als controle-organisatie voor de biologische productie. Daarnaast voert Skal ook inspecties uit die niet wettelijk verplicht zijn, op verzoek van de bedrijven zelf; een voorbeeld hiervan is de horeca.
Publicatiedatum: