Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Weerlegt onderzoeksresultaten voedingswaarden groenten

Soil Association: 'Berichtgeving bio-producten in media erg negatief'

De negatieve berichtgeving over de voedingswaarden van biologische groenten vorige week, toont voor de Soil Association weer aan dat de biologische sector in Groot-Brittannië sceptischer bekeken wordt dan in andere delen van Europa, zowel door de overheid als de media.
 
Het verhaal op de website van de krant The Daily Telegraph had bijvoorbeeld als kop: 'Organic food less tasty than normal'. Dit ging slechts over een kleinschalige studie waarin alleen aardappelen, broccoli en tomaten die in een moestuin geteeld waren, betrokken zijn. Van deze drie gewassen werden alleen de niet-biologische tomaten door het panel beoordeeld als meer smaakvol.

Ook de studieresultaten van Consumer Association in 'Which?' was gebaseerd op een studie van producten van één teeltlocatie in het zuiden van Engeland. "We willen dat consumenten bewijs hebben en niet zomaar de uitspraken over de betere smaak van biologisch voedsel geloven", reageert Ceri Thomas.

De Soil Association noemt het onderzoek van de Consumer Association een 'ongegronde studie gebaseerd op een zeer beperkte steekproef'. "Er moet beter onderzoek worden gedaan om biologische en niet-biologische voeding in termen van nutriënten te onderzoeken."