Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Broodliefhebbers moeten kiezen: meer betalen of op kwaliteit inleveren

Het afgelopen jaar is de prijs van wintertarwe enorm gestegen, Duitse biologische bakkerijen merken dit in hun portemonnee. Dieter Schwendinger van de gelijknamige biologische bakkerij heeft de prijzen nog niet verhoogd. "Mogelijk zullen we dit nog wel gaan doen." Hij maakt momenteel minder winst, maar wil de komende tijd nog niks veranderen. "We wachten tot de graankosten tot meer dan vijf cent per product stijgen." Hij is van mening dat de grondstoffenmarkt al langere tijd een speculatiemarkt is, wat volgens hem een schande.

Manfred Müller van Bioland Bäckerei-Konditorei Müller moest in november haar prijzen met tien procent verhogen. "Klanten waren hierdoor beledigd, maar ik probeer hen op te roepen tot realisme."