Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Verzinnen alle samenstellingen zelf'

Brood & Banket Service blijft bio-broodassortiment uitbreiden

Tholen - Brood & Banket Service bakt al dertien jaar biologisch brood en biedt inmiddels een uitgebreid assortiment aan onder de Natuurlijk-lijn. Een kleine greep uit het assortiment toont de verscheidenheid: croissant, rozijnenbol, pistolet, pompoenkantje en acht verschillende desembroden. "De laatste jaren merken we dat er steeds meer vraag naar is, het bio-brood is erg in trek", vertelt Els, marketing en communicatiemedewerkster bij Brood&Banket Service.


Els Ligtenberg van Brood&Banket Service

De bakkerij levert vooral aan catering, horeca en (zorg)instellingen en de prijs van het brood ligt volgens Els gelijk aan dat van conventioneel brood. "We mogen onder meer het ministerie, gevangenissen en bejaardentehuizen tot onze klantenkring rekenen en dit worden er nog steeds meer. De klanten waarderen de kwaliteit van ons eko-brood." Ze geeft toe dat het logisch is dat de consument hen vaak niet kent, aangezien Brood&Banket Service niet rechtstreeks aan de consument levert.



Brood & Banket Service beschikt over drie productielocaties, in Ouderkerk aan de Amstel, Utrecht en Amsterdam. In Utrecht worden Amerikaanse producten, zoals donuts geproduceerd, de biologische broodproductie vindt plaats in het pand in Amsterdam. De hal aldaar staat vol moderne apparatuur waarmee brood in allerlei soorten en maten gebakken kan worden. Toch wordt er nog veel met de hand gedaan, er komt geen lijnproductie aan te pas.


Bakker Martin toont wat vers gebakken broden

De bakkerij

Tijdens een rondleiding door de hal laat bakker Martin zien wat er allemaal mogelijk is met de apparatuur. "We verzinnen alle samenstellingen zelf. Door het deeg langzaam te kneden blijft het brood lekker luchtig, ook de volgende dag", vertelt hij. Martin hoopt dat er in de toekomst nog wat rotatieovens bijkomen. "Nu beschikken we over slechts twee rotatieovens waardoor we de vraag bijna niet meer aankunnen, maar dat is natuurlijk alleen maar goed nieuws."



Dagvers brood

Het brood wordt dagvers geleverd. "We regelen de transport helemaal zelf en leveren van Maastricht tot in het puntje van Groningen. Bestel je op dinsdag, dan wordt het brood 's woensdags bij je afgeleverd." Brood & Banket Service blijft kijken naar mogelijkheden om het assortiment nog verder uit te breiden. "Op verzoek zijn we ook bereid om bijvoorbeeld brood met bijzondere smaakcombinaties te bakken. We werken graag samen met de klanten, suggesties voor nieuwe producten zijn ook altijd welkom, dan bekijken we de haalbaarheid."

Brood&Banket Service werkt momenteel aan nieuwe verpakkingen, deze worden binnenkort gepresenteerd.


Kunst in de hal bij Brood & Banket Service



Voor meer informatie:
Els Ligtenberg
Brood & Banket Service
Ambachtenstraat 59
1191 JM Ouderkerk aan de Amstel
020 496 9696
[email protected]
www.broodenbanketservice.nl