Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tijdens open dag Provinciehuis op 26 februari

Voorproefje Streekgerechten Van Flevolandse Bodem

Heeft u de heerlijke streekgerechten Van Flevolandse Bodem al geproefd, die deze winter worden aangeboden door restaurants uit heel Flevoland? Neem op zaterdag 26 februari alvast een voorproefje tijdens de open dag van het Provinciehuis in Lelystad en ontdek het verhaal achter deze Flevolandse gerechten.
 
Lunchcafé Moellies uit Dronten en pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op uit Lelystad zullen tijdens deze open dag, ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Provincie Flevoland, een proeverij verzorgen met heerlijke Flevolandse hapjes. De ingrediënten voor deze hapjes zijn zoveel mogelijk biologisch en komen zoveel mogelijk uit Flevoland, rechtstreeks van de boer. Beide restaurants vertellen graag het verhaal achter hun producten.
 
De hapjes zijn geïnspireerd op de streekgerechten waarmee zowel Moellies als Dubbel-Op meedoet aan de Kookwedstrijd Van Flevolandse Bodem, die het Centrum Biologische Landbouw deze winter organiseert. Speciaal voor deze Kookwedstrijd bedachten restaurants uit heel Flevoland de heerlijkste streekgerechten, bereid met zoveel mogelijk verse biologische en Flevolandse ingrediënten. De streekgerechten zijn tot en met 31 maart aanstaande bij de deelnemende restaurants te bestellen. Een overzicht van alle deelnemende restaurants is te vinden op www.vanflevolandsebodem.nl.
 
 
Publicatiedatum: