In Museaumcafé De Kribbe
Zondagmiddag 27 februari 'De Smaak van de Streek'
Hier is onder andere bakker Ben Effing aanwezig. Hij bakt (spelt)broodjes, koekjes en cake, in zijn mobiele houtoven. Het meel voor deze broodjes is van het merk 'IJsseldal' en is afkomstig van de biologische boer Willy Gooiker. Willy is zelf ook aanwezig, hij geeft uitleg over de verschillende (oude) graansoorten die hij verbouwd.
Ook is Kaasboerderij Den Hoek aanwezig met verschillende kazen en zuivelproducten. Het is mogelijk om wat van de kazen te proeven of mee naar huis te nemen.
Verder wordt er een demonstratie gehouden van de graanmolen en ook laat men zien hoe je verse pasta lekker kunt bereiden.
Museumcafé De Kribbe is te vinden aan de IJssel, bij het voetveer Gorssel-Wilp. De Kribbe laat wat zien over de geschiedenis van het oude boerenland, de Wilpse klei.
Op het terras kan je genieten van het weidse uitzicht en kan je lekker eten. De Kribbe gebruikt hiervoor biologische- en streekproducten. Er wordt gestreefd om de ingrediënten zoveel mogelijk bij lokale en biologische leveranciers af te nemen.