De verkoop van onder meer soepen, tosti-brood en vruchtenmoes is met 18 procent gestegen en dat van de gekoelde producten met 16 procent. Biologische agf zijn nog steeds de meest populaire items onder Franse consumenten, de verkoop steeg met 10 procent.
Aantal omschakelaars met kwart toegenomen
Het aantal omschakelaars is ook vorig jaar weer gegroeid, met een sprong van 25 procent zelfs. Dit brengt de stijging op meer dan 50 procent in de afgelopen twee jaar.
Areaal
Het areaal waarop biologische gewerkt wordt, is voorlopig geraamd op 2,9 procent van de totale landbouwgrond in Frankrijk, tegenover 2,6 procent in 2009. Dit ligt nog ver onder de streefcijfers voor het biologische landbouwaandeel in 2012, wat namelijk op 6 procent lag.Vooral de bio-wijnbouw ontwikkelt zich snel, met een areaalgroei van 30 procent in 2010 en men verwacht voor 2012 een verdubbeling. "De wijnsector is de sector waarin de betrokkenheid het snelst groeit", aldus Elisabeth Mercier van Agence Bio.
Agence Bio benadrukt dat dit voor het merendeel voorlopige ramingen zijn, ze moeten in maart bevestigd worden.