Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noors onderzoek: één op de tien zwangere vrouwen eet biologisch

Tijdens de zwangerschap zijn vrouwen vaak het meest bezorgd over de kwaliteit van het voedsel dat ze eten en de effecten die deze voeding zou kunnen hebben op hun ongeboren kind.

Een Noorse studie heeft meer dan 65.000 vrouwen ondervraagd en daaruit blijkt dat één op de tien zwangere vrouwen geneigd zijn om biologisch voedsel te eten tijdens de zwangerschap. De meeste vrouwen maken ook zorgvuldigere keuzes in groenten en eieren, daarbij krijgen de producten die zonder gebruik van beschermingsmiddelen en andere chemische bestanddelen geproduceerd zijn de voorkeur.

"We weten weinig over de consumptie van biologisch voedsel tijdens de zwangerschap, en het doel van deze studie was om uit te vinden wat er geconsumeerd wordt en meer inzicht te krijgen in de kenmerken van vrouwen die kiezen voor biologische voeding", legt Hanne Torjusen uit, zij is één van de studenten die meewerkten aan het onderzoek.

Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen die tijdens hun zwangerschap voor bio kozen, heel wisselende voedingsgewoonten en levensstijlen hebben. Sommigen hebben een laag inkomen, anderen zijn student, ook zijn er die zelfs gerookt of gedronken hebben tijdens hun zwangerschappen. Met andere woorden: niet alleen de gezondheidsgoeroe erkent de waarde van de consumptie van biologisch voedsel.