"Het bewijs dat streekproducten populairder zijn dan ooit bij een bewust, kieskeurig publiek", aldus mede-organisator Kick Woltjer. De ondernemer heeft daarom besloten vanaf april 2011 elk 2de weekeinde van de maand, De Streekmarkt te organiseren in de Zijdebalen Utrecht. Kick: "De Streekmarkt heeft bewezen dé overdekte seizoens-voedselwarenmarkt voor Utrecht en Ommeland te zijn. Mensen rijden graag een blokje om voor het ontdekken van nieuwe smaken, leuke adresjes en het eten van eerlijke en vooral verse producten uit heel Nederland."
Eten uit de streek
Dat er kwaliteit geboden wordt op de Streekmarkt bleek ook tijdens de kerstmarkt waar de prijswinnaars van Smaakvol 2010 een stand bemande. "Met de Streekmarkt willen we laten zien dat er meer is dan wat de super te bieden heeft", blikt Kick tevreden terug op twee succesvolle edities. "Elke standhouder heeft wel een verhaal. Kan precies vertellen waar zijn producten vandaan komen en hoe ze met liefde en passie zijn gemaakt. Dat proef je niet alleen, dat ruik je en zie je ook! Voor het nieuwe jaar hoop ik dan ook nog meer gepassioneerde boeren, telers, imkers, bakkers en brouwers bij elkaar te kunnen brengen onder een dak."Kleine fabrikanten of winkeleigenaren van ambachtelijke etenswaren kunnen zich vanaf januari 2011 inschrijven voor de nieuwe reeks markten.
Neem alvast een voorproefje en kijk voor de volledige lijst producenten en verkopers, die al meedoen op www.destreekmarkt.nl
Over De Streekmarkt
De Streekmarkt is een initiatief van ondernemer Kick Woltjer. "Nederlanders zijn bewuste eters, maar een voedselmarkt van het niveau Les Halles in Parijs of La Boqueria in Barcelona ontbrak tot nu toe. Daarom organiseer ik De Streekmarkt; in de fraaie Markthal van Zijdebalen in Utrecht Centrum. Daar waar de Oude Gracht ophoudt en de Vecht begint. Gewoon omdat ik van heerlijk Hollands eten hou."Voor meer informatie: [email protected], www.destreekmarkt.nl