Om een beeld te geven heeft het 'Freisinger Tagblatt' twaalf voedingsmiddelen bij een discounter, een supermarkt en de natuurvoedingswinkel gekocht. Het resultaat: bij de natuurwinkel kostten deze producten met 28,82 euro in totaal bijna drie keer zoveel als de producten van de discounter met 10,57 euro. de supermarkt ligt er tussenin met 18,13 euro.

Voor eigenaar Mark Backer van de Tagwerk-Markt is dit verschil het bewijs dat Duitsland een goedkoop voedsel-land is. "Jammer is dat niet veel mensen weten dat discounters het lage-kostenbeleid exploiteren."
De reden waarom de discounters hun voedsel tegen spotprijzen kunnen verkopen ligt in de productiewijze. "De biologische werkwijze is simpelweg duurder, wel heeft het dier een veel beter leven. Ook liggen de arbeidskosten van een massale slachting van conventionele varkens in de fabriek een stuk lager." Bracker voegt daaraan toe dat zijn personeel klanten graag wil uitleggen hoe het product geproduceerd is. "Wij zijn tegen de massaproductie, onze producten zijn niet te duur, andere producten zijn juist veel te goedkoop."