Paap voert nu drie jaar een flink biologisch assortiment in zijn winkel en is daar zeer over te spreken: "Biologisch betekent voor ons nog meer smaak, nog meer genieten […] en steeds meer klanten waarderen onze keuze."
Impuls afzet biologisch van Overijsselse oorsprong
Stichting Vriendelijke Keukens (SVK) en Stichting Van Eigen Erf kregen van Provincie Overijssel de opdracht om de afzet van biologische producten van Overijsselse bodem bij versspecialisten een impuls te geven. Dit project biedt deze speciaalzaken (slagerijen, bakkerijen, groenteboeren en delicatessenwinkels) in Overijssel de kans om de voordelen te ontdekken van een belangrijker aandeel regionaal-biologischin hun winkel.
Biologische producten 'van eigen erf'
'Biologisch, met oog voor detail!' slaat bruggen tussen producenten, distributeurs en speciaalzaken, organiseert een speciale consumentgerichte promotiecampagne en verzorgt een digitaal inkoopboek met alle benodigde informatie over biologische producten van Overijsselse bodem (herkomst, verkrijgbaarheid, verkoopkanalen enzovoorts).Biologisch assortiment biedt speciaalzaak nieuwe kansen
Verschillende onderzoeken laten zien dat juist klanten van versspeciaalzaken een bovengemiddelde interesse hebben in de herkomst van producten, diervriendelijkheid en bijvoorbeeld producten van het seizoen. Het (gedeeltelijk) voeren van een regionaal-biologisch assortiment biedt deze winkels kansen voor extra omzet bij bestaande klanten en - gezien de nog altijd groeiende belangstelling voor biologisch eten - kansen om nieuwe klanten aan te trekken.Geïnteresseerde versspecialisten kunnen zich melden bij Lasca ten Kate van Stichting Vriendelijke Keukens ([email protected]). Als zij zich aanmelden voor de workshop 'Biologisch, met oog voor detail!', woensdag 19 januari om 19.00 uur, krijgen zij een vrijkaartje (maximaal twee) voor zowel een bezoek aan de BioVak.