Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Kaas voorgaren is ons geheime trucje'

Bio-vleesvervangers Labeij nu ook in consumentenverpakking

Tholen - Labeij Food Products in Rosmalen produceert sinds 2003 ook biologische kaasproducten. "Wij doen eigenlijk praktisch alles met kaas en hebben een zeer speciale manier om de kaas voor te bakken", vertelt directeur Frank Lagas. Inmiddels zijn er Gouda Nuggets, Gouda Schnitzels, Geitenkaas medaillons in een biologische variant verkrijgbaar, evenals twee nieuwe producten: Chili cheese sticks en mozzarella sticks.



Frank vertelt dat de twee nieuwe kaassticks goed ontvangen zijn. "Kinderen vinden onze producten erg lekker. Wat dat betreft is het voor ons een voordeel dat ouders steeds bewuster omgaan met de voeding die zij hun kinderen voorschotelen." De biologische vleesvervangers van Labeij liggen sinds eind 2010 ook in consumentenverpakkingen in de winkel, daarvoor waren ze alleen in bulk te koop. "Het was heel speciaal om de producten voor het eerst in de winkel te zien liggen."



Alles bio

Hij zou het liefst alleen biologische producten produceren, maar hiervoor blijft de prijs het struikelblok. "Ook moet je de producten wel kunnen afzetten, gezien de hoeveelheden die wij op één ochtend kunnen produceren is dat lastig. Ik vind het soms wel jammer dat we het niet in kleinere hoeveelheden kunnen bieden."

De producten van Labeij worden in vier fabrieken geproduceerd, in de ene roux, de ander snacks, de derde maakt vleesvervangers en de vierde kroketten en bitterballen. De kroketten en bitterballen worden aangemaakt met de roux van Labeij. Frank geeft aan dat Labeij alleen gaat voor producten die bij het bedrijf passen.


Biologische Gouda-nuggets

Geheim trucje

De productiemethode is vrij eenvoudig. "We vormen de producten, voegen eventueel een smaakje toe en mengen dit tot kaasdeeg. Het deeg gaat vervolgens door de eiwitmachine en paneermachine om ten slotte gefrituurd te worden."

Het grote geheim zit hem in het voorbereidende proces. "De natuurkaas moet in zijn jasje gehouden worden, daarin zit letterlijk het geheim. Wij garen de kaas op een speciale manier voor waardoor het 46 dagen houdbaar is, het voorbakken van de kaas is een trucje dat wij goed beheersen." Labeij heeft deze truc een jaar of acht/negen geleden ontdekt en gebruikt deze sindsdien voor de productie van al de kaasproducten.


Biologische kaasschnitzel naturel


Voor meer informatie:
Frank Lagas
Labeij Food Products
De Bleken 4
5245 NJ Rosmalen
[email protected]
www.labeij.nl