Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Steeds meer biologische wijngaarden in Rheingau
Het wijngebied van Rheingau is sinds 2008 verdubbeld naar 141 hectare. Biologische wijn wint letterlijk terrein in de regio. Dit maakt Randolf Kauer van het 'Forschungsanstalt Geisenheim' in het kader van de Rheingauer Weinbauwoche in Kiedrich bekend. De afgelopen tien jaar is de wijnbouw in Duitsland met 300 procent naar 5.000 hectare gestegen.
Er is in Rheingau ook een stijging van het aantal biologische wijnbouwers merkbaar. "Dit is een cruciale ontwikkeling", vertelt Kauer. Wel is het hard werken voor wijnboeren om biologisch te worden, zo ligt de prijs van biologische wijnstokken bijvoorbeeld ongeveer een vijfde hoger dan de conventionele wijnstokken.