Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

SlowFood Zwolle wil op BioVak in gesprek gaan met producenten

Voor de tweede keer zal SlowFood Zwolle aanwezig zijn op de BioVak. Dit keer ook met ondersteuning vanuit SlowFood Nederland. Het is met een goede reden dat SlowFood Zwolle opnieuw aanwezig is. Slow Food staat immers voor good, fair and clean. Dit linkt rechtstreeks aan biologisch. Eten moet puur zijn, zonder toevoegingen en kan dicht bij huis worden ingekocht. Daarbij is ook van belang dat de producent een goede prijs krijgt, hij neemt immers de tijd om een goed en smakelijk product te maken. Voor het vlees geldt gerichte aandacht voor het dierenwelzijn.

Naast het informeren van bezoekers wil SlowFoodZwolle ook graag producenten uitnodigen langs te komen om te laten weten wat Slow Food voor hen kan betekenen. Bent u bijvoorbeeld als kleine producent op zoek naar een goede manier om uw producten in de markt te zetten dan kan SlowFood u op weg helpen. Wij hebben een groot netwerk en kennis om u hierin bij te staan.

Verder willen we graag vertellen over de producenten in de regio (Zwolle e.o.) die werken in de trant van Slow Food. Ook wordt uitgelegd wat Slow Food Zwolle voor de leden kan betekenen. Er is informatie over de activiteiten die al zijn gepland in 2011 en er kan geproefd worden van enkele producten uit de Ark van de Smaak va SlowFood. Leden van SlowFoodZwolle zijn van harte welkom de stand te bezoeken om ideeën uit te wisselen over nieuwe activiteiten.

Algemene informatie:

SlowFood is een internationale organisatie.Gestart in 1986 door Carlo Petrini in Italië als tegenhanger van de opkomst van fastfoodketens als McDonald's, smaakvervlakking door massaproductie en opkomen voor de kleine, regionale producenten die ambachtelijke en smakelijk voedsel produceren zonder onnatuurlijke toevoegingen. En daarmee mensen weer kennis wil laten maken hoe voedsel zou moeten smaken. Daarbij is ook van belang dat deze producenten een goede prijs krijgen voor hun product.

Publicatiedatum: