Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verkoop biologische eieren in Solinger stijgt na schandaal

Het dioxine-schandaal brengt de Duitse consument in verwarring. Biologische handelaren in Solinger raden consumenten aan om enkel nog biologische eieren te nemen.

Peter-Daniel Bruchhaus is er daar één van. "Het blijft een beslissing die de consument zelf moet nemen, maar de biologische eieren zijn in ieder geval niet verontreinigd met dioxine." Peter-Daniel runt biologische boerderij in Bäckershof



Op zijn boerderij verkoopt hij alleen biologische melk en biologische eieren uit eigen productie. "Ik wil het risico minimaliseren en ga bewust voor een biologische werkwijze." Naar aanleiding van het schandaal moedigt de boer een meer verantwoorde consumptie van voedsel aan.

Ook in de plaatselijke natuurvoedingswinkel merkt Ramona Neumann dat de vraag naar biologische eieren sinds het schandaal is toegenomen. "De consument wordt nu weer wat bewuster en dat merk ik in de verkoop. Veel van hen informeren bij ons over de herkomst van de eieren om dioxineblootstelling uit te sluiten. Wel hoop ik dat dit iets blijvend is."