'Nooit verwacht dat het zo zou gaan'

Initiatiefnemer Adopteer een Kerstboom overweldigd door aandacht

Er is steeds meer belangstelling voor de kerstbomen die Randijk Bamboe uit Leusden aan de man brengt. Erwin Kooijman en zijn partner Kyra Gunneweg kwamen vijf jaar geleden op het idee om belangstellenden de mogelijkheid te bieden een kerstboom te adopteren. "We hebben nooit het idee gehad dat het zo zou gaan, eigenlijk loopt het een beetje uit de hand", zegt Kooijman.

De adoptiekerstboom trekt niet alleen de aandacht van de landelijke pers. Ook in het buitenland wordt gewezen op het initiatief van de Leusdense kweker. RTL4 en de lokale TV-zenders van Utrecht en Amersfoort lieten zien hoe het adopteren van een kerstboom in zijn werk gaat en onlangs kon men dit zelfs op TV1France zien.De grootste verrassing overkwam Erwin Kooijman echter tijdens een verblijf in de Verenigde Staten. Op zijn hotelkamer zag hij totaal onverwacht dat er gesproken werd over 'zijn' adoptiekerstbomen. De presentator eindigde zijn presentatie zelfs met de woorden 'God bless mr. Kooijman', vanwege zijn milieuvriendelijke aanpak.

In 2005 werd het idee van het adopteren van een kerstboom geboren. Erwin kreeg het nog net voor elkaar om dat jaar ook te starten. Het ging toen om 100 bomen. Dit jaar gaat het om zo'n 2500 bomen die tijdelijk van locatie wisselen. De Leusdense bomen worden inmiddels ook in Amsterdam, Groningen, 's Graveland en Abcoude verkocht. In Waalre is een kweker die het idee uit Leusden als franchisenemer nu ook hanteert.

De kwekerij in Leusden is in het bezit van het Eko-keurmerk. Erwin Kooijman wil graag andere kwekers interesseren voor zijn initiatief. "Biologische kwekers zijn echter moeilijk te vinden in Nederland", zegt Erwin die op zijn bedrijf geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Bron: LeusderKrant

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven