Hele gezin werkzaam binnen bakkerij

2010 staat bij Zonnemaire in teken van zestigjarig bestaan

Tholen – Biologische bakkerij Zonnemaire in Waspik bestaat dit jaar zestig jaar. "We vieren het niet heel groots, wel hebben we een speciaal magazine uitgebracht voor onze relaties", vertelt bedrijfsleider Gerrie van der Westen. Hij is samen met zijn drie broers en zus werkzaam binnen het bedrijf van zijn vader, Ad van der Westen.


Een cadeau voor het zestigjarig bestaan

De bakkerij is dus een echt familiebedrijf. In 1950 startte Gerrie's opa, Gerrit, een bakkerij in Made. Zijn zoon Ad nam in 1974 de bakkerij van zijn vader over. Hij is zich langzamerhand steeds meer op biologisch brood gaan richten. "Mijn vader zag al snel de meerwaarde van biologisch brood en in 1988 is hij definitief overgestapt op een biologische werkwijze."


Familiebedrijf

Gerrie beseft niet altijd hoe bijzonder het is dat het hele gezin binnen de bakkerij werkzaam is. "Ik snap best dat dit voor de buitenwereld uitzonderlijk is, voor ons is het echter normaal. Het gaat ook heel goed, er is een duidelijke taakverdeling en iedereen is gelijk aan elkaar." Van een aantal had Gerrie niet verwacht dat zij de bakkerij in zouden gaan. "Zo heeft mijn zusje geleerd voor schoonheidsspecialiste en mijn broer wilde boekhouder worden."


Al het brood wordt in het pand in Waspik gebakken, de bakkerij is daar in 2000 naartoe verhuisd. Ad van der Westen heeft inmiddels zo'n zeshonderd verschillende bio-producten in het assortiment. De brood- en banketproducten gaan naar zo'n 400 verschillende afnemers. "Hieronder vallen ook veel Belgische winkels, ik merk dat het daar allemaal nog wat kleinschaliger is."Bakproces

In de loop van de jaren zijn veel processen geautomatiseerd, toch gaat de bakkerij waar het kan nog op ambachtelijke wijze te werk. Er wordt ook stilgestaan bij de herkomst van de ingrediënten. "We werken bijvoorbeeld niet met graan uit Oekraïne. Nadat we daarover een aantal telefoontjes van klanten hadden gehad, besloten we dit niet langer te gebruiken. Het meeste graan komt uit eigen land, Duitsland, Italië en Frankrijk. Dit wordt gemengd door de molenaar in Made."


De silo's worden van bovenaf gevuld

Voor meer informatie:
Gerrie van der Westen
Zonnemaire
Dwarsweg 12
5165 NM Waspik
Tel: 0416 317 760
info@zonnemaire.nl
www.zonnemaire.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven