'We gaan voor kwaliteit'

Duitsland: bio-kaas van Sonnentaler tot beste kaas verkozen

"Elke kaasjurering is een uitdaging voor ons", vertelt Margarete Schmidt van Dorfkäserei Geifertshofen. "De selectiecriteria zijn streng en de concurrentie is groot." Toch heeft de vakjury van het 'Verbands für handwerkliche Milchverarbeitung im ökologischen Landbau' (VHM) gekozen voor de kaas van de Dorfkäserei Geifertshofen.De VHM ontving 102 kazen, zij werden ingestuurd door 44 kaasmakers uit heel Duitsland. De kaasmakerij in Geitertshofen maakt enkel gebruik van biologische grondstoffen, ze gaan voor pure, natuurlijke kaas. Gezien de lange looptijd, van tussen één en achttien maanden, wordt de kaas in de kelders tijdens het rijpingsproces meerdere malen geborsteld. Hierdoor ontwikkelen de kazen hun beschermende korst.

"Het is eigenlijk een kunst om deze kazen te maken. Wij geloven in kwaliteit in plaats van gestandaardiseerde massaproductie."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.