'Neem voorbeeld aan andere landen'

Bio Suisse: landbouwbeleid nu veel te passief

Zwitserland heeft behoefte aan meer biologische boeren, alleen dan kan aan de vraag naar biologisch voedsel worden vandaan. Bio Suisse eist dat de regering zich gaat inspannen om de sector te ondersteunen.

Het aandeel van biologische producten neemt gestaag toe in de Zwitserse levensmiddelenhandel. Vorig jaar steeg het met 7 procent, dit geldt ook voor dit jaar. Toch zijn er nog steeds te weinig Zwitserse boeren bereid tot omschakeling, waardoor het land genoodzaakt is om veel te importeren.

"Het beleid van nu is erg passief. Biologische landbouw is van ondergeschikt belang in de strategie tot 2025 van het ministerie van Landbouw (Ofag). Het is tijd voor actie. Verschillende Europese landen hebben sinds 2004 de nodige maatregelen genomen en plannen geïnitieerd die specifiek tot doel hebben om de ontwikkeling van de biologische landbouw en de biologische voeding te ondersteunen. Het is tijd dat Zwitserland hierin meegaat."

Onlangs hebben een aantal parlementsleden al opgeroepen tot interventies, zij pleiten voor de lancering van een actieplan om de biologische ontwikkeling in Zwitserland te stimuleren.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven