Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Speelt in op 'theekoorts'

Golden star sparkling tea alternatief voor bubbels met feestdagen

Voor mensen die geen zin hebben om de feestdagen in kennelijke staat door te brengen, maar wel mee willen proosten is er nu thee met bubbels: 'Golden star sparkling tea'. Sommelier Sigurd Snoeys van wijnwinkel De Gouden Ton in Rotterdam haakt hiermee in op de 'theekoorts' die in ons land heerst.

Helemaal alcoholvrij is de mousserende sparkling tea niet, want de 730 ml fles bevat een percentage van 0,5 alcohol. Volgens Snoeys een te verwaarlozen percentage, zodat eenieder er gemakkelijk een fles van op mag drinken. In de ogen Kasia Vermaire, 'theesommelier van het jaar', is het dan ook een prima alternatief voor mensen die geen wijn willen of mogen drinken, zoals zwangere vrouwen.



Met name wijnwinkels bieden flessen van deze mix van gefilterd water, biologische jasmijnthee en biologische rietsuiker, die ongeveer vijftien euro kosten. Bovendien hebben de meeste top-restaurants het assortiment van de sparkling tea ook opgenomen en verwacht wordt dat middenklasse-restaurants en eetcafés binnenkort zullen volgen.

Bron: Algemeen Dagblad en Levensmiddelenkrant

Publicatiedatum: