Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wessanen behoort tot overnamekandidaten in 2011

Welke CEO's schudden elkaar na heftig vergaderen uiteindelijk de hand en zetten hun handtekening onder het overnamecontract? Het inspelen op overnames is altijd een leuke bezigheid. Selwyn Duijvestijn is een selfmade beursdeskundige en zet Wessanen in de top tien van bedrijven die volgens hem een hoge kans op overname hebben in 2011:

"Wessanen heeft veel verborgen waarde voor de branchegenoot of saneerder die Wessanen weer op de rails wil krijgen. Operationeel loopt het namelijk allemaal niet lekker. Wessanen houdt zich namelijk bezig met twee activiteiten die niet goed bij elkaar passen: biologische voeding en diepvriessnacks. Wessanen wil zich eigenlijk enkel nog gaan concentreren op biologische voeding, met merken als 'Zonnatura'. Een overnemende partij kan slecht presterende onderdelen afstoten en goede bedrijfsonderdelen inpassen en samenvoegen in het eigen bedrijf. Een kapitaalkrachtige sectorgenoot kan een mooie slag slaan."

Bron: Beurs.nl


Publicatiedatum: