'Voldoende samenwerkingsmogelijkheden en veel bereidwilligheid'

Noord-Holland Noord heeft alles in zich om Biovalley te worden

Noord-Holland Noord is een uitstekende regio voor een sterke toekomst voor de biologisch dynamische landbouw. "Deze regio voldoet aan vrijwel alle voorwaarden, hier moet het lukken. Biovalley is alvast een pakkende titel waarmee deze regio in beeld wordt gebracht", aldus onderzoeker Marcel van der Voort, verbonden aan Wageningen Universiteit.

Clustering en samenwerking zijn volgens hem een eerste voorwaarde. "De aanzet is hier gemaakt. Ik verwacht dat samenwerking en clustering een kans krijgen", zei Van der Voort deze week tijdens een bijeenkomst op De Lepelaar in Warmenhuizen. "Hier is een uitstekende kans voor samenwerking met andere sectoren, aansluiting bij de consumenten, een goede schaalgrootte is mogelijk en er is veel bereidwilligheid."

Dat de biologische boeren bovendien kunnen rekenen op de steun van de overheid werd verzekerd door gedeputeerde Jaap Bond, tevens voorzitter van agrarische clusterorganisatie Agriboard: "Ik zie de biologische landbouw met duurzaamheid als kern voor de bedrijfsfilosofie als kraamkamer voor innovatie en bewustwording. De provincie voert actief beleid om biologische landbouw te stimuleren." In Noord-Holland is 71 procent van de grond agrarisch. Doel is dat zeven procent daarvan in 2011 voor biologisch dynamische landbouw in gebruik is. "Dat halen we, maar iets later dan 2011", belooft Bond. Het gaat dan om ongeveer 9000 hectare.

Bron: Noordhollands Dagblad

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven