"Lijkt vreemd, maar is erg lekker"

Italiaanse jus in zak bij Boogaard International

Tholen – "Veel van onze producten zijn afkomstig uit Italië, dit is een groot producentenland", vertelt Jos Alofs van Boogaard International. "Men gaat daar anders te werk. Zij verwijzen bijvoorbeeld meteen door naar bevriende bedrijven in de buurt die expansie zoeken en daar nemen ze je dan mee naartoe."

Het Udense bedrijf gaat voor bijzondere biologische producten, bijvoorbeeld de Italiaanse sinaasappelsap uit zak. "Het ziet er misschien een beetje vreemd uit, maar deze jus is erg lekker", vertelt Jos over Succo di Agrumi van het Italiaanse merk Terra Viva. Zij vriezen het sap van de sinaasappelen direct na het persen in, na een paar minuten is het dan diepgevroren."Dit product is met name voor de horeca erg geschikt, daar hebben ze een bepaalde routine en werken ze met vaste schema's. Dat is belangrijk, omdat de zak de avond van tevoren in de koelkast moet worden gelegd. Dan is deze 's morgens drinkklaar. Als je dit zonder uitleg in de winkel legt, snappen de consumenten het niet. Ook speelt mee dat het niet voor impulsgebruik geschikt is." Er zijn diverse smaken verkrijgbaar, het grapefruit- en citroensap is vooral in Italië populair. "Wij kunnen ook bloedsinaasappelsap leveren."

Het bedrijf verspilt zo min mogelijk. Volgens Jos zijn ze op de schillen eigenlijk nog zuiniger dan op het sap. De schillen die ze overhouden worden schoongemaakt en ingevroren, deze worden verwerkt tot een natuurlijke kleurstof. Ook leveren ze uitgeholde sinaasappelen aan ijssalons, hier kan ijs uit worden gegeten.

Voor meer informatie:
Jos Alofs
Boogaard International
Westwijk 19
5406 XS Uden
Tel: 0413 257112
info@boogaard-int.com
www.boogaard-int.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.