'Wij zoeken naar extra bijzonder kenmerk'

Market Endeavour vult gaten op de biologische markt

Tholen – Market Endeavour in Amersfoort specialiseert zich in bijzondere houdbare bakkerijproducten, biologisch uiteraard. "Wij gaan voor producten met een tweede USP (Unique Selling Point), naast het feit dat ze biologisch zijn, zoeken wij dus naar producten met nóg een bijzonder kenmerk", vertelt Erik van Luyn.


Erik voor het kantoor in Amersfoort

Market Endeavour wil de gaten op de markt vullen. "Ze zijn er echt. Ons eigen merk Roley's bijvoorbeeld, dit hebben wij ontwikkeld toen we ontdekten dat er nog geen biologische cake verkrijgbaar was. Wij vonden dit erg vreemd en zijn hiermee aan de slag gegaan." Die van Roley's zijn kleine biologische, glutenvrije cakejes die gemaakt van Teff. Dit is een bijzonder graansoort dat erg geliefd is bij sporters, het bevat namelijk veel ijzer, mineralen en zogenaamde langzame koolhydraten.


Newbury Phillips

De onderneming verkoopt ook biologische naanbroden van het Britse merk Newbury Phillips. "Ik ken niet één bakkerij die dit ook doet." Deze samenwerking is ontstaan uit een weddenschap. "Toen ik een Britse groothandelaar mijn cakes aanbood, gaf hij aan twee producten te missen, namelijk: naanbrood en soft tortilla's. We hebben toen afgesproken dat hij onze cakes ging verkopen en ik ben op zoek gegaan naar een producent voor zijn gewenste producten. Deze vond ik bij een Londense bakker."Pita-broodjes

Sinds een paar maanden heeft Market Endeavour ook biologische Pita-broodjes in het assortiment, wit en volkoren. Er is bewust voor gekozen om ze per vier stuks te verpakken. “De broodjes worden op de BioFach in Neurenberg gepresenteerd bij de noviteiten. Private label kan ook. De ontwikkeling van een goed bio Pita-broodje was vrij lastig, de broodjes moeten tijdens het bakken 'hol' worden. Hierdoor kunnen ze bij de bereiding makkelijk gevuld worden.

Santa Maria

Market Endeavour had ook met de soft tortilla's van Santa Maria een primeur op de Nederlandse markt. "Dit sloeg meteen enorm aan. Het is erg moeilijk om te maken, gelukkig heeft de producten hier veel ervaring mee. De speciale haver komt uit Zweden en bevat veel omega-vetzuren in." Er zitten nog meer producten van Santa Maria in het assortiment: de tacosaus, tortilla chips en een kruidenmix. "Het liefst zien we de producten allemaal bij elkaar in het schap, maar dit past nu eenmaal niet altijd in het schappenplan."Naast de biologische producten handelt Market Endeavour ook in reguliere producten, toch ligt de affiniteit duidelijk bij bio. "We bieden biologische producten aan vanuit een innerlijke gedrevenheid. Ik werk gewoon lekkerder als ik een bio-product kan verkopen. De biologische productie is echt een bijzonder proces, je kunt een regulier bakkerijproduct niet simpelweg één op één omzetten naar bio."

Voor meer informatie:
Erik van Luyn
Market Endeavour
Tel: 033 463 0165
e.vanluyn@market-endeavour.com
www.me-bio.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven