Groeicijfers bewijs van crisisbestendigheid biologisch

Uli Schnier: 'Verwachte totaalomzet 2010: 400 miljoen euro'

Tholen - "We zijn erg tevreden over de groeicijfers", reageert Uli Schnier, de voorzitter van het Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw, op het bericht dat 2010 een recordjaar voor biologisch is. De omzet van biologische producten in supermarkten is gedurende de eerste drie kwartalen van 2010 met 20 procent gestegen vergeleken met dezelfde periode in 2009. De omzet bedraagt 229 miljoen euro.

"We verwachten dat de groei doorzet. Dit baseren we op allerlei resultaten. De trend die tot deze groei heeft geleid houdt al langer aan en het zou wel heel raar zijn als dit opeens op gaat houden." Deze resultaten betreffen alleen de omzet van de supermarkten, daar komen bijvoorbeeld de horeca, catering en speciaalzaken nog bij. "Ik verwacht een totaalomzet van 400 miljoen euro over 2010."

De groei komt volgens de voorzitter vooral voort uit een breder aanbod van biologische producten. Het is voor hem een bewijs dat biologisch crisisbestendig is. Uit de cijfers blijkt dat zuivel met 37 procent de grootste stijger is. Schnier verwacht niet dat dit grote gevolgen zal hebben voor de andere productgroepen. "Zuivel en agf bijten elkaar bijvoorbeeld echt niet, daarvoor zijn ze te verschillend."

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.