Passeert Europese bio-markt

Noord-Amerika nu 's werelds grootste markt voor biologische producten

Uit het nieuwe rapport van de Organic Monitor blijkt dat de Noord-Amerikaanse biologische voeding- en drankenmarkt Europa heeft ingehaald. Noord-Amerika is nu dus 's werelds grootste markt voor biologische producten.

Ondanks de snelle groei van het biologische landbouwareaal in Noord-Amerika, kan de productie de vraag niet bijbenen. Dit leidt tot een tekort dat aangevuld wordt door de invoer uit andere landen. Vooral vanuit Latijns-Amerika komt veel groente, fruit, vlees, zaden en noten.

Wereldwijd zijn de groeicijfers tijdens de recessie tot net onder de vijf procent per jaar gedaald, maar in het rapport staat dat verwacht wordt dat de sector weer op gaat krabbelen.

De omzet van biologische voedingsmiddelen op de Amerikaanse markt is sinds 2000 meer dan verdrievoudigd, van 1,2 procent van de totale voedselverkoop tot een aandeel van 3,7 procent vorig jaar. De omzet bereikte 24,8 miljard dollar. Ook groeit de biologische sector in een sneller tempo dan de gehele voedingsmiddelenindustrie.
Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.