Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Wij verkopen eigenlijk de smaak"

Ariza is actief in de gehele fruitketen

Tholen - Ariza BV in Helmond is bijna twintig jaar geleden opgericht door Ari de Kimpe. Het bedrijf verwerkt biologisch groente en fruit tot een brede range producten, van concentraten tot sappen en van smaakstoffen tot diepgevroren producten en purees. Ariza is actief in de hele keten, van het begin tot het einde van het productieproces.



"De concentraten worden onder meer in babyvoeding en sappen verwerkt, ook in sappen van ons eigen merk Covelt. Dit is onder meer bekend van het Dixap", vertelt Marian Lammerts, product developer bij Ariza. "Als het om en private label gaat, verkopen wij de smaak en de zeer diverse klanten voegen daar de beleving en een merk aan toe."



"We houden het hele proces zoveel mogelijk in eigen hand, transparantie en authenticiteit is erg belangrijk. Daarom hebben we diverse projecten geïnitieerd in onder andere Mexico, China en Turkije." Het bedrijf doet dit in samenwerking met Fibl, zij begeleiden de biologische teelt. Zij beoordelen elk project op twaalf verschillende duurzaamheidsaspecten. Ook trainen zij de telers waar Ariza mee samenwerkt. "Hierdoor kan Ariza vanaf de bron transparantie en authenticiteit garanderen."



Een voorbeeld van zo'n project is de açaibessenteelt in Brazilië. "Twee Braziliaanse ondernemingen telen de bessen voor ons. Deze donkerpaarse bessen zijn populair omdat ze een hoog gehalte aan antioxidanten bevatten. De bouw van de fabrieken is daar nu in volle gang, uiteindelijk zal dit project werk bieden aan zo'n 25.000 mensen." Ariza levert daarnaast de technische knowhow en marktkennis die van pas zal komen bij het vermarkten van de producten.



"De keten en het proces hebben we in eigen hand en de BRC A-certificering mist daar haar uitwerking niet." Ariza beschikt overigens ook over twee productiebedrijven, waarvan één in Turkije en één in Helmond. In de opslag in Helmond staan het hele jaar door vaten op voorraad. "Dat is het voordeel dat we in de koel- en vriesopslag zitten, dit is langer houdbaar. Het is daardoor geen ramp wanneer iets niet dezelfde dag nog weggaat."



Ariza is biologisch omdat zij er echt in geloven. "Het gaat ons om het intermenselijke gevoel, het moet gewoon kloppen. Wij houden ervan om een uitdaging aan te gaan."

Voor meer informatie:

Marian Lammerts
Ariza BV
Korendijk 13
5704 RD Helmond
0492 528 364
ml@covelt.nl