"Geen juridische gronden"

Octrooien voor tomaat- en broccoliteelt waarschijnlijk ongeldig verklaard

Het Europees Octrooibureau gaf in een voorlopig besluit aan dat er geen juridische gronden zijn voor octrooibescherming voor nieuwe methoden voor tomaten- en broccoliteelt.

In 2000 vroeg het Israëlische ministerie van landbouw een octrooi EP 1211926 aan voor tomatenteelt met een verminderd waterverbruik. De Britse firma Plant Bioscience verkreeg het octrooi EP 1069819 ter verbetering van de broccoliteelt.

Het kantoor in München dat octrooien voor EU-landen beheert geeft aan dat de procedures voor de selectie 'een wezenlijke biologische werkwijze' waren en dus niet octrooieerbaar. De EU geeft alleen octrooien voor technische wijzigingen voor planten, zoals door genetische modificatie.

Een woordvoerder van het EOB gaf aan dat de twee zaken nog moesten worden besloten, maar het voorlopige besluit zal er waarschijnlijk op neerkomen dat de beide octrooien ongeldig worden verklaard. Rivaliserende bedrijven hadden gevraagd om de patenten ongeldig te verklaren.

Bron: monstersandcritics.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.