Importeert vooral vanuit Zuidelijk Halfrond

Italië: Brio SpA uitgegroeid tot belangrijke speler op bio-handelsmarkt

Het Italiaanse bedrijf Brio SpA is opgericht door de agrarische coöperatie La Primavera - een bedrijf van biologische telers uit de provincie Verona. Brio SpA teelt groente en fruit op biologische wijze.

De groep bestaat inmiddels al meer dan twintig jaar, met een jaaromzet van 47,5 miljoen euro is het één van de belangrijkste teelt- en handelsbedrijven voor biologische producten in Italië. Het is ook een nationale leider in de levering van bio-producten in schoolkantines.

Er is een zeer divers productaanbod, Brio SpA importeert appelen, citroenen en kiwi's uit Chili, citrus uit Zuid-Afrika, appelen, peren, pruimen en knoflook uit Argentinië en appelen en kiwi's uit Nieuw-Zeeland. Marketing-directeur Tom Fusato ziet verder een lichte stijging van geïmporteerde exotische producten zoals banaan.

"Ik merk dat consumenten bij de aankoop van biologische producten wel steeds meer op de seizoenen letten. Daarom zijn ze soms wat achterdochtig over de producten die uit landen als Argentinië, Zuid-Afrika en Chili komen. Zij zoeken vaak ook duidelijke garanties dat deze daadwerkelijk biologisch geteeld zijn."

"We hebben inmiddels een goede relatie met bedrijven op het Zuidelijk Halfrond. Hierdoor kunnen wij ook buiten de seizoenen om levering garanderen. We merken dat consumenten ook steeds meer belang hechten aan een beperking van de milieu-impact. Daarom kiest Brio SpA voor transport per schip. Dit zorgt voor een minimale milieu-impact."

Tom verwacht dat de komende maanden de invoer uit landen zoals Chili en Zuid-Afrika zal stijgen, terwijl de handel met Nieuw-Zeeland en Argentinië zal afnemen.

Voor meer informatie:

www.briospa.com en www.cooperativalaprimavera.it
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven