Importeert vooral vanuit Zuidelijk Halfrond
Italië: Brio SpA uitgegroeid tot belangrijke speler op bio-handelsmarkt
De groep bestaat inmiddels al meer dan twintig jaar, met een jaaromzet van 47,5 miljoen euro is het één van de belangrijkste teelt- en handelsbedrijven voor biologische producten in Italië. Het is ook een nationale leider in de levering van bio-producten in schoolkantines.
Er is een zeer divers productaanbod, Brio SpA importeert appelen, citroenen en kiwi's uit Chili, citrus uit Zuid-Afrika, appelen, peren, pruimen en knoflook uit Argentinië en appelen en kiwi's uit Nieuw-Zeeland. Marketing-directeur Tom Fusato ziet verder een lichte stijging van geïmporteerde exotische producten zoals banaan.
"Ik merk dat consumenten bij de aankoop van biologische producten wel steeds meer op de seizoenen letten. Daarom zijn ze soms wat achterdochtig over de producten die uit landen als Argentinië, Zuid-Afrika en Chili komen. Zij zoeken vaak ook duidelijke garanties dat deze daadwerkelijk biologisch geteeld zijn."
"We hebben inmiddels een goede relatie met bedrijven op het Zuidelijk Halfrond. Hierdoor kunnen wij ook buiten de seizoenen om levering garanderen. We merken dat consumenten ook steeds meer belang hechten aan een beperking van de milieu-impact. Daarom kiest Brio SpA voor transport per schip. Dit zorgt voor een minimale milieu-impact."
Tom verwacht dat de komende maanden de invoer uit landen zoals Chili en Zuid-Afrika zal stijgen, terwijl de handel met Nieuw-Zeeland en Argentinië zal afnemen.
Voor meer informatie:
www.briospa.com en www.cooperativalaprimavera.it
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-31 Komkommerprijs duikt naar beneden
- 2023-03-31 “Bio-or-not-to-bio”, dat is geen vraag meer!"
- 2023-03-30 Kabinet twijfelt om afschaffing btw op groenten en fruit door te zetten
- 2023-03-29 Een half jaar of jaarrond aardbeien in het Nederlandse schap?
- 2023-03-29 "Retailers niet langer huiverig nieuwe dadels aan te bieden"
- 2023-03-29 'Loeren bij de Boeren 2023' met De Waog: 30 april
- 2023-03-29 Opschaling in de teelt van bio-champignons voor betere concurrentiepositie
- 2023-03-28 Libelle Legt Uit: wat is duurzamer, een biologische komkommer in plastic of een niet-biologische komkommer zonder?
- 2023-03-28 De aardappel als casus onderzocht in de afschaffing van btw op groenten en fruit
- 2023-03-24 Siciliaanse citroenenteler maakt stap naar biologisch-dynamisch
- 2023-03-23 100.000 kilo bio-aardappelen en -wortelen voor Voedselbank
- 2023-03-22 "Ook het tweede kwartaal zal de gembermarkt uitdagend zijn"
- 2023-03-22 Oostenrijk: De keerzijde van de biologische groei
- 2023-03-22 Zwitserland: Sterke prijsdaling voor bio selderij; clementines en mandarijnen stijgen
- 2023-03-22 "We verwachten veel toekomst in bio"
- 2023-03-22 Productief biologisch herbebossingsproject in Ecuador
- 2023-03-20 "Biologische vijgen hebben van begin af aan de belangstelling van onze klanten gewekt"
- 2023-03-17 "Macadamianoten van ruim 7.000 kleine bio-telers"
- 2023-03-17 Waarom biologisch? Vragen van telers en consumenten
- 2023-03-16 "SwingBio blijft aan terrein winnen op krimpende markt"