Veehouders geïnformeerd over omschakelingmogelijkheden

Geslaagde informatie-avond bij Commandeur Eko Vlees

Aan de informatieavond die gisteren werd gehouden in samenwerking met Commandeur Eko Vlees, Ekopart, Land & Co en de Provincie Noord-Holland namen 21 veehouders deel. De veehouders zijn geïnformeerd over de mogelijkheden tot omschakeling naar de biologische veehouderij. Door Commandeur werd de marktsituatie in beeld gebracht met de potentiële kansen in de markt.Commandeur Eko Vlees is bereid om afzetgaranties te bieden. Hier staat tegenover dat de veehouder de juiste kwaliteit levert en goede afspraken maakt over de frequenties van aanlevering van het slachtvee. Door Commandeur is ook een globale prijs aan de veehouders toegezegd.

Land & Co, Maria van Boxtel (Provincie) en Kees Water van bureau Ekopart, die in opdracht van de provincie de begeleiding in een eventueel omschakelingsproces verzorgen, informeerden de veehouders over de mogelijkheden die zij en de Provincie te bieden hebben.Prijsvorming

De prijs van het slachtvee is voor veehouders vaak de enige bron van inkomsten. Deze prijs moet zodanig zijn, dat men economisch een bedrijfsvoering kan opzetten. De vraag over het verschil in uitbetalingsprijs en de consumentenprijs was daarbij een belangrijk onderwerp. Commandeur voert ruim 90 artikelen en onderscheidt zich daarmee in de markt. Dit gaat gepaard met hogere productiekosten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven