Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Vancouver Island moet meer lokaal voedsel gaan telen'

De plaatselijke bevolking op Vancouver Island is erg teleurgesteld dat een aantal landbouwers gedwongen zijn te stoppen met hun teelt omdat het land waarop zij dit deden niet tot de zone voor agrarisch gebruik behoorde. "Lokale, biologische boeren als Nicole Shaw en Dirk Becker zijn juist erg belangrijk voor de lokale voedselproductie. Zij verdienen juist steun, zeker omdat Vancouver Island al zeer weinig eigen voedsel produceert", aldus de bezorgde inwoonster Tamera Rogers uit Nanaimo.


Rachel Fisher toont trots de recent geoogste biologisch groenten

"Als alle bedrijven worden gevraagd, zullen we enorm verlies gaan leiden en worden we nog afhankelijker van externe voedselbronnen."

Een mooi voorbeeld van een goedlopend biologisch bedrijf is volgens Tamera Saainich Organics. Rachel Fisher is samen met twee andere vrouwen druk met Saainich Organics. Dit is een coöperatief landbouwbedrijf op Vancouver Island in de buurt van Victoria. Zij telen daar onder meer biologische paprika's in hun tuin.