Foster Farms levert kalkoen voor diner op Witte Huis

Amerikaanse consumenten massaal aan biologische kalkoenen

Op het familiebedrijf van de Amerikaanse Mary Pitman in Fresno County worden diverse kalkoenrassen gehouden. Onder meer de Narragansett en de 'white Holland. Pitman Family Farms, raakte tegen Thanksgiving zelfs helemaal uitverkocht. Zij verkopen de kalkoenen onder het merk 'Mary's Free Range Turkey'. De kudde die nu rondom Mary loopt is gereserveerd voor de Kerst.

Ondanks de economische crisis en een krimp van de totale Amerikaanse kalkoenproductie is de verkoop van verse, biologische kalkoen de afgelopen jaren gegroeid. Dit is te verklaren door het toegenomen gezondheidsbewustzijn.Op nationaal niveau is de kalkoenenproductie al jaren aan het falen. Vorig jaar werden 247 miljoen kalkoenen geproduceerd, tegen een piek van 293 miljoen 15 jaar geleden. Wel is het verbruik de afgelopen tien jaar stabiel gebleven, de Amerikaanse consument eet gemiddeld ongeveer 17 kilo kalkoen per jaar.

De manier waarop een kalkoen gehouden en gevoed wordt draagt bij aan de sappigheid van het vlees, althans volgens de gespecialiseerde biologische kalkoenboeren. "Consumenten moeten wel op hun hoede zijn met termen als natuurlijk en biologische als het gaat om kalkoenen", legt Ira Brill uit van Foster Farms, dit is de zevende grootste kalkoenproducent en leverde dit jaar de kalkoen voor het Thanksgiving-diner op het Witte Huis.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.