VS: '41% van ouders koopt meer biologische voeding voor kinderen'

Een nieuwe studie van de Organic Trade Organisation in de VS blijkt dat 41 procent van de ouders meer biologische voeding koopt voor hun kinderen dan het jaar hiervoor. Drie kwart van de Amerikaanse gezinnen koopt biologische producten voor consumptie of voor huishoudelijk gebruik.

Deze 41 procent betekent een stijging ten opzichte van een jaar eerder, toen kocht slechts 31 procent dergelijke producten.

Consumenten zeggen dat ze naar biologische producten grijpen omdat deze producten als gezonder gezien worden en geen beschermingsmiddelen, hormonen en antibiotica bevatten. Zij zien het kopen van biologisch ook als middel om te voorkomen dat de markt voor sterk bewerkte voedingsmiddelen nog verder zal groeien.

"Consumenten zijn steeds meer ge├»nteresseerd in waar hun voedsel vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt. Biologisch geeft ze die transparantie", reageert Christine Bushway, uitvoerend directeur van de OTA. "Het is geweldig om te zien dat ouders het belang van biologische producten voor hun families erkennen." 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven